top of page
חיפוש
Eitan Fried

להכין את הציוד לחורף – איך מתכוננים ומצלמים בחורף

עודכן: 10 במאי 2022

סתיו, והחורף שבעקבותיו, הן עונות דרמטיות, שיכולות להניב צילומים נפלאים ודרמטיים.

אבל כיצד מתכוננים לצילום בתנאים קיצוניים? תנאים של לחות, גשם, שלג וטמפרטורות נמוכות? והאם התנאים האלה משפיעים על הציוד בכלל? בדיוק בשביל זה הכנו עבורכם כמה טיפים ועצות חשובות.

1. צאו החוצה! העונות האלה הן עונות נפלאות לצלמים. אל תישארו בבית. צאו ונצלו את הדרמה בחוץ וחזרו עם צילומים נפלאים.

2. סוללות: מצלמה יכלה לצלם כמעט בכל טמפרטורה. הבעיה היא בעיקר הסוללה. בטמפרטורות נמוכות, אורך חיי הסוללה מתקצר באורח דרמטי. מה עושים? לוקחים סוללות רזרביות, כמובן. אבל שומרים את הסוללות בכיס פנימי קרוב לגוף ולא בתיק. כך הן תשארנה מעט חמות יותר. טיפ נוסף: מכניסים את הסוללה למצלמה עצמה – ממש לפני שעומדים לצלם. טיפ בתוך טיפ: אפשר לנסות לחמם (עם חום הגוף) סוללה שכבר לכאורה נגמרה, והיא עשויה להניב עוד כמה צילומים אחרונים שממש הייתם חייבים לעשות.


3. עדשות: השתדלו לא להחליף עדשות. הלחות והרטיבות הן אסון לעדשות ולגוף המצלמה. אל תנשפו על העדשה או העינית (הלחות תגרום נזק ובטמפרטורות נמוכות גם יכולה לקפוא). לפני שאתם נכנסים בחזרה למקום חם, הכניסו את המצלמה והעדשות לשקיות ניילון אטומות (ziploc). כך, הבדלי הטמפרטורה לא יגרמו להצטברות אדים ולחות על הציוד. הניחו לציוד לכמה שעות, להגיע לאיטו לטמפרטורת החדר.

4. מעבר ממקום קר למקום חם: אויר קר הוא, בדרך כלל, יבש. לעומת זאת, בתוך בית חם, הלחות גבוהה יותר. המעבר ממקום קר ויבש למקום חם ולח יוצר לחות גבוהה על הציוד. הבעיה הגדולה היא לא הלחות על הציוד, אלא הלחות המצטברת בתוך הציוד, העדשות והמגעים. על כן, לפני שאתם נכנסים בחזרה למקום חם, הכניסו את המצלמה והעדשות לשקיות ניילון אטומות (ziploc). כך, הבדלי הטמפרטורה לא יגרמו להצטברות אדים ולחות על הציוד. הניחו לציוד לכמה שעות, להגיע לאיטו לטמפרטורת החדר.

5. אין סבלנות? אם אתם ממש חסרי סבלנות וחייבים להציץ בתמונות שצילמתם – הוציאו את כרטיס הזיכרון לפני שתכניסו את הציוד לשקית.

6. לנשום מהפה! זה מצחיק, אבל אתם תודו לנו: נסו לנשום מהפה ולא מהאף. כאשר המצלמה צמודה לפניכם ואתם נושמים מהאף – עלולים להצטבר אדים ולחות על העינית ועל מסך ה-LCD ואף לקפוא.

7. הגנה: הביאו איתכם שקיות הגנה מיוחדות למצלמה. כך תוכלו להמשיך לצלם גם בגשם, מבלי לגרום נזק לציוד. אנו מחזיקים מוצרים כאלה בחנות.

8. רצועת המצלמה: צלמים רבים מזלזלים בחשיבות הרצועה ולא תמיד משתמשים בה. במזג אויר קר, האחיזה שלנו חזקה ויציבה פחות. אל תסתכנו בהפלת הציוד. ההבדל בין שימוש ברצועה ובין נשיאת המצלמה ללא רצועה עלול להתבטא בכאב לב וכאב בכיס…

9. פיצוי חשיפה: בצילום סצינה בהירה מאד (שלג, למשל, ובקיץ – גם בשפת הים), בצעו פיצוי חשיפה של 1 – 2 סטופים כלפי מעלה, כדי לחשוף נכון. רוב מדי האור מכויילים ל-18% אפור, ולא קוראים נכון סצינות מסוג זה. ללא פיצוי חשיפה – השלג יצא אפור ושטוח, ולא לבן.

10. מה עושים אם המצלמה נרטבה? אחת הטעויות הנפוצות היא שכאשר מצלמה נפלה למים או נרטבה – מנסים מיד לייבש אותה (יש גם הממליצים להשקיע את המצלמה באורז). אז זהו, שלא! תופעת הארוזיה (בליה) מתחילה להתרחש דווקא כשהציוד והמעגלים מתייבשים. על כן – צריך להגיע למעבדה בהקדם האפשרי, וכאשר המצלמה עדיין רטובה. אנו מבצעים כאן את הייבוש, הניקוי, ומנסים להציל את המגעים והלוחות האלקטרוניים.

11. שמרו גם על עצמכם! לבשו כמה שכבות, הסתכלו לאן אתם הולכים ועל מה אתם דורכים, אל תגעו במתכת בידיים חשופות (בטמפרטורות מאד נמוכות אתם עלולים פשוט "להידבק" למתכת. למשל – לרגל מתכת של החצובה), אבל בעיקר – אל תשכחו ליהנות!

12. שתפו: שלחו לנו את תמונות הסתיו והחורף שלכם או שתפו בעמוד הפייסבוק שלנו.




55 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comentarios


bottom of page